Kına İle Bakır Rengi Nasıl Yapılır?

05.03.2020
Kına İle Bakır Rengi Nasıl Yapılır?

Kına, saçlara zarar vermeden kızıl ya da bakır tonlara ulaşmanın harika ve doğal bir yoludur. Temelinde tonu kırmızı-turuncu olmasına rağmen, bakır ya da zencefil gibi daha hafif tonları da kına ile elde etmek mümkündür. Çeşitli diğer bitki karışımları ile hazırlanan kına karışımları ile kahverengi ve siyah saçlar elde etmek bile mümkündür. Yarı saydam bir madde olarak kına ile bakır rengi saç elde etmek istiyorsanız, aradığınız soruların yanıtlarını bu yazıda bulabilirsiniz!

Kına İle Elde Edebileceğiniz Bakır Tonları

-Açık Bakır /Çilekli Sarı

Şu sıralar, sosyal medyada gördüğümüz ombre uygulamaları arasında oldukça popüler olan çilekli sarı tonları, açık bakır ile birlikte saçlara uygulanabilir. Tüm sarışın saç tonları üzerinde ya da açık kahve saç tonlarında iyi bir performans gösteren bu iki rengi elde etmek için, kınayı %10 oranında Çin tarçını ile karıştırın. Ardından aynı oranda papatya çayı, Hibiscus çayı ve biraz da bal katıp 1 saat kadar bekleyin. Bu karışım, koyu saçlarda açık bakır tonlarda bir renk elde etmenizi sağlayacaktır. Daha koyu saçlarda, ışıkta parlayan hafif bakırımsı ve çilek sarı ışıltılı bir renk tonu elde edebilirsiniz. Siyah saçlarınız varsa, güneşte hafif bakıra kaçan bir renk tonu elde edebilirsiniz. Bu tonu elde etmek için genellikle tek seferlik uygulama yeterlidir.

-Orta Bakır

Orta bakır renkleri, saçları hafif sarıya kaçan ve orta kahverengi saç rengine sahip olan saçlar için idealdir. Karışımı elde etmek için; kınayı %30 oranında papatya gibi bitkisel çay ile karıştırılmış Çin tarçını kullanın. Kınayı saçlarınızda yaklaşık 2-2.5 saat bekletin. Koyu saçlarınız varsa, bu karışım saçlarınıza bakırımsı bir parlaklık kazandıracaktır.

-Saf Kına İle Bakır Saç Elde Etme

Koyu zencefil ile bordo arasında bir ton elde etmek isterseniz, bu rengi, kınanın saçınızda ne kadar süre ile kaldığına bağlı olarak saf kına ile elde edebilirsiniz. Saf kına ile elde edeceğiniz renk, Çin tarçınlı karışımlar ile elde edeceğiniz renklerden daha derin ve zengin bir renk olacaktır. Bakır tonları için, saf kınayı saçınızda bir saat kadar bekletin. Dilerseniz; içerisine biraz limon suyu ya da elma sirkesi ve papatya çayı da ilave edebilirsiniz.

Bakır saç elde etmek için en iyi kına tozları Yemen ve Fas kınalarıdır. Dilerseniz, her ikisinin bir karışımını da kullanabilirsiniz. Koyu zencefil bir bakır elde etmek isterseniz, saf kınayı saçınızda 2-3 saat bekletmenizi öneririz. Bu tonlar için ise Jamila kınası kullanabilirsiniz. Saf kına elde edeceğiniz bakır tonları, tekrar uygulama gerektirmeyebilir. Saçlarınızın parlaklığını korumak için diplere rötuş gerekebilir.

Daha belirgin bir bakır tonları elde etmeyi planlıyorsanız, kınayı saçlarınızda ortalama 4 saate kadar bekleyebilirsiniz. Koyu bordo tonlarına yakın bir renk için, kınayı gece boyunca saçlarınızda bekletip, istediğiniz rengi elde edene kadar uygulamayı tekrarlayabilirsiniz. Rötuş için saç diplerine uygulamaya devam edebilirsiniz.

Sarı ile kahverengi arası saç renginiz varsa, elde edeceğiniz renk canlı bir bakırımsı ton olacaktır. Daha açık saçlarda, daha canlı bir kırmızı rengi elde edebilirsiniz. Kına, yarım saydam bir madde olduğundan, koyu saçlar söz konusu olduğunda daha fazla kına katmanına ihtiyacınız olabilir. Kına ile bakır rengi elde etmek için yapabileceğiniz uygulamalardan bahsettik. Şimdi de, boyama işlemi sonrasında elde edebileceğiniz bakır tonlarına birlikte bir göz atalım!

1. Elif dedi ki:

Çin tarçını yerine normal tarçın katsak olu mu